Geschiedenis van huis en tuin


In het zicht van de haven bouwde de toenmalige havenmeester in 1912 dit solide huis met z'n bijzondere elementen. Het staat tegen de dijk op een perceel van zo'n 600m2. In 1981 hebben wij het gekocht. We zijn jaren bezig geweest om het eigenhandig op te knappen, waarbij we zoveel mogelijk originele elementen hebben behouden.

De tuin behoort dus qua oppervlakte tot de middelgrote tuinen, maar de inhoud heeft zoveel te bieden dat er zeker zoveel te zien is als in een grote tuin.

Aanvankelijk was het een moes/fruittuin met een dierenweitje. Na de geboorte van onze kinderen werd een gedeelte van de moestuin veranderd in een speeltuin met de benodigde (zelfgemaakte) toestellen zoals schommel, glijbaan, zandbak. Ook kwam er een groot zwembad.

Vanaf 1993, toen de kinderen groter werden, hebben we onszelf steeds een stukje grond toegeëigend. Zodoende zijn er in de loop der jaren 4 tuinkamers ontstaan met daarin 3 vijvers en een waterpartij. Vanwege ruimtegebrek zijn we ook het serredak als dakterras gaan gebruiken.

Nog steeds kampen we met dit ruimteprobleem, zodat er regelmatig planten en/of struiken moeten wijken voor mooiere/meer bijzondere exemplaren.

Omdat we ook houden van lekker en gezond eten hebben we veel kruiden en fruit in de tuin. In het bijzonder onze kiwi's en vijgen mogen niet onvermeld blijven.

Terug naar top